GUI-testning med verktyg för bildigenkänning

JAutomate-picture

Jag har provat att arbeta med automationsverktyget JAutomate. Det är ett mycket enkelt program att komma igång med. Skripten sätts samman genom att lägga in bilder från GUIt. Koden blir på detta vis mycket läsbar; den kan nästan användas som användarmanual!

Efter bara en dag hade jag satt samman skrips vilka: loggade in på siten, la upp nya personuppgifter, kopplade dessa till relaterade entiteter (i mitt fall till fackliga medlemskap, arbetsgivare, arbetsställen, etc.). Jag kunde sedan mycket enkelt modifiera skripten till att köras datadrivet.
Man kan sedan enkelt exekvera skripten från Contiuous Integrationserver (tex. Jenkins) för att på så sätt trigga körningarna vid kodförändringar.


Posted

in

by

error: Content is protected !!